Norske CornerTape kåret til årets oppfinnelse i Frankrike

Den norske oppfinnelsen CornerTape, som ble lansert i 2007, vant i forrige uke den prestisjefylte franske oppfinnerprisen Brico d' Or 2008.

Den bergenske oppfinneren Frank Lian og selskapet Tape Invent AS, som i fjor etablerte fabrikk i Vadheim, vant i forrige uke den store franske kåringen av årets oppfinnelse. De 17 jurymedlemmene var samstemte da de utropte oppfinnelsen CornerTape som vinner.


Vant to priser
Bransjebladet Brico Jardin står bak den årlige konkurransen Brico d' Or, der byggrelaterte nyvinninger i seks kategorier kjemper om hederlig omtale. Juryen består av journalister fra fagpressen og innkjøpssjefer i de største byggvarekjedene i Frankrike.
– Først vant vi prisen i klassen vi var påmeldt i, så stakk vi av med hovedprisen, ”årets oppfinnelse”, forteller Frank Lian.
Oppfinneren var selv tilstede på utdelingen, som fant sted om bord i en båt som lå 50 meter fra Notre Dame i Paris.

Corner tape vant følgende priser:
1. I klassen for produkter som gjør eksisterende arbeidsoppgaver enklere og tidsbesparende, Gold Brico of the “easy” category.
2. Hovedprisen, ”årets oppfinnelse”, Great Price of Brico d' Or

” Brico d' Or 2008 devoted a Norwegian product, Corner Tape, absolutely brilliant to make joints of tiling like a pro” står det i juryens uttalelse.